Aanbod

KunstVerbind heeft een doeltreffende manier ontwikkeld om verschillende groepen, met name ouderen en kinderen op een diepgaande manier met elkaar in contact te brengen middels kunstprojecten.
Steeds wordt uitgegaan vanuit de basisopzet, naar gelang kunnen deze projecten naar uw wensen, mogelijkheden en doelen worden gemodelleerd.

 

Kunstproject Samen Vinden
In dit project is het werk van Mondriaan een leidende factor. De kinderen werken samen met een ouderen aan een deel van het kunstwerk en leren elkaar, door verschillende vragen en opdrachten steeds beter kennen. De delen worden in een groepsproces samengevoegd tot een groot gezamenlijk kunstwerk, symbool voor het proces.
– 5 dagdelen

Kunstproject Nooit gedacht
In dit project zullen de verhalen van vroeger en nu over elkaar gelegd worden. De ervaringen uit het verleden als springplank voor de wensen voor de toekomst. Gehoord en gesteund voelen, wat zich laat vertalen in een heuse videofilm.
– 5 dagdelen

Kunstproject Kinderboeken
In dit project zijn het de verhalen uit kinderboeken van toen en heden die gedeeld en gemengd gaan worden. Ervaringen en herinneringen worden gedeeld. Resultaat is een kleurrijke en spannende Mini-Ruil-Kinderboeken-Bibliotheek.
– 3 dagdelen

 

 

Reactie
Natascha Teunissen
Coordinator A/V/PR verzorgingstehuis Oostduin [Activiteiten/Vrijwilligers/PR]
Met dit prachtige project stimuleren de kunstenaars dat kinderen en ouderen de kunst in hun hart vinden. Kunst is een mooie uittingsvorm die jong en oud verbindt. In Oostduin is dit project meer dan geslaagd. De kunstenaars zijn zeer bevlogen en uitermate in staat om uit deze twee doelgroepen het beste naar voren te halen. Er was nooit een saai moment. Tijdens de evaluatie bleek dan ook dat als we dit project nog eens zouden gaan doen iedereen weer zo mee zou willen doen. Een aanrader!

Liesbeth Hofs
– Programma Coordinator Monitoring and Aid & Trade Effectiveness bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland [RVO]/ Centrum tot Bevordering van de Import uit ontwikkelingslanden [CBI]
‘Wij hebben KunstVerbind gevraagd om de CBI Leerdag te openen en af te sluiten. Deze dag ging over het leren van successen en uitdagingen in ons werk. We wilden, voordat we de inhoud in gingen, even los komen van ons dagelijkse werk, en eerst met elkaar in contact komen. Dit is tijdens de workshop uitstekend gelukt. Je merkt dat Walter en Michel gewend zijn om met groepen te werken. Zij creëerden een ongedwongen sfeer waarin onderling verteld werd, serieus samengewerkt en ook veel gelachen. Het kunstwerk dat we aan het eind van de dag samenstelden, hangt nu bij onze organisatie als herinnering’.

 

 

ouderenstrip 01